szynke zamien na peiczone mięso lub sam kup surowe mięso i upiecz szynke margaryny wywal, tluste ryby (nie wędzone) wskazane, masło, oliwa, orzechy, olej lniany - zadbaj o rownowage między kw tluszczowymi
Chop swoje, baba swoje. No wzial i sie uparl na surowe mieso. OK. Surowe mieso i surowe jaja to podstawa suplementacji. Podobnie jak tluczone skorupy orzechow z miodem i sola, wlasna sperma, pasza dla swin, dietanabol i inne bzdury. Sluchaj kolegow a daleko zajedziesz. bez odbioru.
Dokładnie tyle samo co w menu. Jest wersja rozbudowana, gdzie dostaje się surowe mięso, rozgrzany kamień i wszystkie składniki na burgera, więc robi się go od zera. A wersja uproszczona polega na... założeniu górnej części bułki na gotowca %-)
Co do wartości kcal i BTW, to o ile nie kupuję przetworzonych produktów, tylko np. surowe mięso, jaja, świeże owoce itp, to nie sugeruję się tym co podaje producent. Te dane są z IŻŻ i w wielu wypadkach pochodzą jeszcze z lat ciężkiej komuny. Ze swojej strony polecam nutritiondata. To chyba najbardziej wartościowa baza produktów.
[...] ale jestem po meczacej podrozy w deszczu do Mrozów, na weryfikacje do PP, potem dosc nieprzyjemny poczatek wizyty w hotelu - wifi nie dziala, w restauracji dostalem surowe mieso :/ Poprawka była ok , jednak juz nie robiłem fotek. Mamy ze sobą ponownie rice cookera, wiec juz ryzyk na jutro zrobiony, do tego 700g fileta z kury wlasnie sie [...]
[...] rewelacje zdrowotne... a Ty skad czerpiesz informacje, tak samo jak my z internetu, ksiazek, gazet etc no chyba mi nie powiesz ze sie urodziles i od malego wpierdzielales surowe mieso i jest to jakies Twoje odkrycie bardzo arogancko podchodzisz do wiedzy osob tutaj piszacych co swiadczy o braku prowadzenia jakiej kolwiek rozmowy czy polemiki [...]
[...] przed badaniem obciąć dała, że musiałam mieć kontakt - dzieciństwo na wsi, przytulane wszystkie możliwe zwierzęta, marchewki prosto z ziemi itd. Zdziwiłam się. Mam uważać na surowe mięso i myć dokładnie warzywa i owoce, wodą starczy ;) A knajpy pod tym względem, że zdarza się że np. tym samym nożem ktoś może kroić surowe mięso i zaraz potem [...]
[...] ma się sprawa z mieszkańcami Kaukazu, którzy dożywają późnych lat na diecie składającej się z tłustej wieprzowiny i produktów mlecznych wytwarzanych na bazie pełnotłustego, surowego mleka. Również znani ze swojego zdrowia i długowieczności Hunzowie wypijają znaczne ilości koziego mleka, które jest znaczne bogatsze w nasycone tłuszcze od krowiego [...]
[...] woda. tłuszcze (oprócz utwardzanych, białych tłuszczów) zakwaszane produkty mleczne słodka śmietana i śmietanka do kawy sery o zawartości tłuszczu min. 60% w s.m. białe sery surowe lub wędzone wędliny surowe mięso surowe, marynowane lub wędzone ryby warzywa i sałaty grzyby kiełki i zarodki zioła i przyprawy orzechy (oprócz ziemnych) i nasiona [...]
[...] zgodzę, bo w paleolicie ludzie jedli ich bardzo mało. Węglowodany dostarczali głównie z owoców takich jak maliny, dzikie jagody itd. te typu "berries", oraz miodu surowego nie podgrzewanego tłuszcze tylko zwierzęce, no i białko oczywiście z mięsa ale głównie z podrobów - serce, mózg, nerki, wątroba - gdyż zawierają one wszystkie [...]
[...] czyli budulców glutationu. Istnieją sposoby, by w naturalny sposób podnieść poziom glutationu. Do nich należą spożywanie pewnych produktów spożywczych jak awokado, surowe mięso, surowe mięso ryb morskich, surowe jajka, surowe mleko krowie. Można również skorzystać z farmaceutycznego żródła glutationu, podawanie w celu „odżywienia [...]
[...] posiłek trafiłam do restauracji z koleżankami i stąd te przepiórcze jaja i polędwica...resztę dojadłam w domu jak tylko wróciłam....ale mi coś albo te jaja przepiórcze, albo surowe mięso nie służą, bo brzuszek mi delikatnie wzdęło... Z jaj przepiórczych miałam tylko żółtka, ale nigdzie nie znalazłam wartości, więc wpisałam średnią wagę całych... [...]
TATAR WOŁOWOWY Ja robię tak i śmiem twierdzić, że to najlepszy tatar jakiego jadłam, a jadłam ich sporo. Grunt to dobre mięso i mocne doprawienie (próbuj surowe mięso przed podaniem, będziesz zdziwiona ile soli i pieprzu przyjmie). Musztarda również robi tutaj wiele. Mięso: najlepiej polędwica wołowa, ale może być też ligawa Przyprawy: woda, [...]
[...] w lodówce,opakowania w jakim jest przechowywane,częstotliwości otwierania lodówki,a nawet od pory roku Myślę,że dwa dni powinno postać bez problemów Najlepiej pokroić surowe mięso na porcję,potem te porcje popakować we woreczki i do zamrażalki,a przygotowywać na bieżąco.Zabiera trochę więcej czasu,ale jest gwarancja,że nic na nim nie [...]
[...] bakterii pod waruniek ze sa czyste lub pochodza d zdrowych zwierzat. Myslisz pierwotnych, to ze ktos jest na diecie pierwotnej nie oznacza ze jest dzikusem jadającym surowe mięso. Opowiadam o jednym z bardziej rozleglych badan z zeszłego wieku w wielu miejsch rowniez w Europie np. w Szwajcarii. Byli to ludzie jak najbardziej cywilizowani [...]
[...] na tatara można mrozić? 2. Jeśli tak to jak długo 3. Czy normalne mięso wołowe na tatara można mrozić? 4. Jeśli tak to jak długo? 5. Jak długo takie mięso mielone bądź nomalne można przechowywać w lodówce? Oczywiście przy wszystkich pytaniach chodzi mi o surowe mięso (w tatarze surowe = nie przyprawione, nie dodane jajko, cebula bądź ogórek) :-)
[...] Pewnie gdybym zaczął głosić swoje doświadczenia, to by mnie odsądzono tu na forum od czci, wiary i sanepidu. Ale poczekam. Kiedyś na pewno jakiś autorytet zacznie propagować surowe mięso i wtedy popatrzę na komentarze. Gdy zaczynałem czytać to forum kilka lat temu J/JN było ekstremą. Większość (jak się wydawało) jadła z zegarkiem w ręku, a [...]
Z tego co pisesz to lapiesz chyba wszystko co możliwe :-D trochę to dziwne... ta odporność :-/ ja chodze wyrozbierany, jem czasami surowe mięso lub stare smierdzace i nic mi się nie dzieje :-D odporność jak u szczurów %-) Mam nadzieje że da rade ustawić się jakoś choć ciężko z dodjazdem bo auto w Warszawie zostawiłem. Ps. Co do formy to jest [...]
Ja jak będę robił, to na bank usmażonego już. ja pewnie też , bo mimo ze sie pewnie kurak upiecze to wolałbym nie zepsuc całości przez to ,ze mi surowe mieso w srodku pozostanie a reszta pieknie zrobiona ;d
Tylko, ze to uproszczenie bo pierwsi ludzie nie mieli lekarstw, lekarzy, dentystów, antybiotyków, szczepionek, mieli głód, groźne zwierzęta, ciężka prace, zimno, mokro, surowe mięso cześciej niż my... Imo nie ma co porównywać, moze my z dobrodziejstwami nauki i ich ilością chemii i dawką ruchu żylibyśmy po 200lat?;) ta soda przed treningiem? Cos u [...]